De apotheek is onderdeel van huisartsenpraktijk Achterveld en is gevestigd in Gezondheidscentrum De Heelkom.
Adresgegevens
Walter van Amersfoortstraat 36
3791 AR Achterveld
Telefoonnummer 0342-452588
Faxnummer 0342-452382
Apotheekhoudend huisarts
- dhr. W. Koch
- mw. A. Drenth
- mw. S. Hansen
Openingstijden
De openingstijden van de balie van de apotheek zijn van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.30 uur.
Telefonisch kunt u de apotheek bereiken van 08.00 tot 17.30 uur.
Indien u vanuit een consult een recept krijgt voorgeschreven, krijgt u uw medicijnen zoveel mogelijk mee aansluitend aan de afspraak. Soms zijn medicijnen echter niet voorradig en moeten ze besteld worden.
Spoedgevallen
Na 17.30 uur en gedurende de weekenden kunt u bij Dienstapotheek Eemland terecht voor spoedeisende farmaceutische zorg.
De dienstapotheek Eemland is gevestigd in de hal van het Meander Medisch Centrum, Maatweg 3, 3813 TZ Amersfoort, telefoonnummer 033-4328500.
Voor meer informatie zie http://www.dienstapotheekeemland.nl.
Herhaalservice
In de apotheek van De Heelkom wordt chronische medicatie verstrekt via de herhaalservice. Dit is een dienst om u snel en eenvoudig van uw herhaalrecepten te voorzien. Wanneer volgens het apotheeksysteem uw geneesmiddelen bijna op zijn, krijgt u hiervan per mail bericht. U heeft op dat moment de mogelijkheid eventuele wijzigingen door te geven. In de mail staat ook vermeld vanaf wanneer de medicijnen voor u klaar staan in de apotheek.
De herhaalservice geldt voor bijna alle geneesmiddelen die u dagelijks in een vast schema gebruikt. De assistente helpt u graag bij de start. U kunt alvast het Startformulier invullen waarop u aangeeft welke middelen u gebruikt en hoeveel u hiervan nog op voorraad heeft
Herhaalrecepten zonder herhaalservice
Het aanvragen van een herhaalrecept kan op de volgende manieren:
- op deze website het Patiëntenportaal
- telefonisch via ons algemene nummer 0342-452588
- Indien u voor 13.00 uur een herhaalrecept heeft aangevraagd, dan liggen de medicijnen 2 werkdagen later vanaf 11.00 uur voor u klaar.
Kijksluiter
Kijksluiter is een bibliotheek van ongeveer 6.500 animatievideo’s, waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een geneesmiddel in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet.
Kijksluiter is bedoeld om thuis in alle rust te bekijken, eventueel samen met een familielid of mantelzorger. De video’s zijn gepersonaliseerd naar geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven. Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen, te weten Nederlands (inclusief ondertiteling), Engels, Turks en Arabisch. Klik hier.
LSP
De huisartsenpraktijk is aangesloten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via dit beveiligde systeem wordt medische informatie tussen zorgverleners gedeeld. U kunt aan de huisarts of assistente aangeven of u wel of niet akkoord gaat met het delen van uw medische gegevens. Meer informatie kunt u vinden op de website van VZVZ.
Apothekersassistenten
In de apotheek werken Lisette, Daniëlle en Edine, zij zijn gediplomeerde apothekersassistenten. Voor vragen over uw medicijnen en het gebruik ervan kunt u altijd bij hen terecht.
Eigen bijdragen
Het kan voorkomen dat bepaalde medicijnen niet of maar gedeeltelijk worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Eigen bijdragen dient u bij het ophalen van de medicijnen te voldoen. Dit kan contant of met pin.
Levering
Medicijnen kunnen alleen worden geleverd aan patiënten die in de huisartsenpraktijk Achterveld staan ingeschreven en woonachtig zijn in Achterveld en directe omgeving. Dit is een wettelijke regeling voor apotheekhoudende huisartsen. Uiteraard zijn spoedgevallen hiervan uitgezonderd.
Service
In onze apotheek kunt u uiteraard uw oude en ongebruikte medicijnen inleveren. We willen u vragen alleen de medicijnstrips in te leveren zonder het doosje. Wij zorgen voor een correcte afvoer en vernietiging. Dit geldt ook voor volle injectienaaldencontainers. Lege containers kunt u aan de balie afhalen. Daarnaast geven onze assistentes u graag uitleg en instructie over het gebruik van medicatie en hulpmiddelen (bijv. inhalatieapparatuur en incontinentiemateriaal). Hiervoor is een aparte spreekkamer beschikbaar.
Uitwisseling patiëntgegevens bij nierfalen
Mensen bij wie de nieren niet goed werken, moeten vaak veel verschillende medicijnen slikken. Het is heel belangrijk dat de informatie over slechtwerkende nieren bij alle zorgverleners bekend is.
Nuttige links
Geneesmiddelen in het verkeer
http://www.geneesmiddeleninhetverkeer.nl
Pil vergeten?
http:/www.thuisarts.nl/anticonceptiepil/ik-ben-pil-vergeten