Vacature: Wijkondersteuner – Gezondheidscentrum de Heelkom – Achterveld
Header afbeelding
Gezondheidscentrum de Heelkom
Walter van Amersfoortstraat 36 3791 AR
Achterveld

Terug naar overzicht

Vacature: Wijkondersteuner

Ben je een regelneef, accuraat, communicatief vaardig en stel je jezelf graag dienstbaar op? Ben jij ICT-vaardig en ben je enthousiast, dan willen wij jou graag ontmoeten! Ervaring binnen de zorg en kennis van de regio is een pre. Vanwege pensionering van onze huidige wijkondersteuner zijn wij namelijk op zoek naar een leuke, enthousiaste nieuwe collega binnen ons wijksamenwerkingsverband. 

 

Wat is de SEL en de SESA?

Stichting Eerstelijnszorg Leusden (SEL) en Stichting Eerstelijns Samenwerkingsverband Achterveld (SESA) vormen het wijksamenwerkingsverband in de gemeente Leusden. De twee stichtingen hebben het doel om de samenwerking tussen de zorgverleners binnen Leusden en Achterveld te bevorderen. Daarnaast bevorderen zij de kwaliteit van zorg en willen zij de bereikbaarheid van de zorg voor de patiënten verbeteren. En zij willen de bevolking meer betrekken bij hun eigen gezondheid. De SEL en de SESA worden gefinancierd door Organisatie&Infrastructuur gelden vanuit de zorgverzekeraars, via onze regio-organisatie Huisartsen Eemland.

 

Wat doet een wijkondersteuner
De wijkondersteuner assisteert de wijk- en de huisarts coördinator op administratief en secretarieel gebied in de wijk. Hij of zij organiseert bijeenkomsten, zoekt locaties, zet datumprikkers uit, verzamelt de benodigde stukken voor vergaderingen, notuleert en volgt acties op. Het gaat dan om vergaderingen van projectgroepen, stuurgroepen en overleg met strategische samenwerkingspartners in de wijk zoals de gemeente of de thuiszorg. De wijkondersteuner zorgt voor een up-to-date sociale kaart, het dashboard van de wijk en het projectportfolio. Op gebied van communicatie helpt hij of zij mee om op regelmatige basis content te verzamelen voor nieuwsbrieven, de wachtkamerschermen of social media in de wijk of het maken van presentaties of b.v. flyers. Hij of zij is aanspreekpunt voor vrijwilligers die binnen het samenwerkingsverband actief zijn. Een wijkondersteuner binnen Huisartsen Eemland kan voor meerdere wijken tegelijkertijd werken.

 

Kennis & Ervaring
De wijkondersteuner:

  • Heeft MBO werk- en denkniveau (administratief/secretariële opleiding of aantoonbare relevante ervaring);
  • Is geordend en werkt gestructureerd;
  • Is integer en betrouwbaar;
  • Kan zelfstandig werken;
  • Kan proactief meedenken en voorstellen voor verbetering doen;
  • Heeft aantoonbare kennis van Microsoft Office pakketten en kan goed werken in een Teams omgeving of maakt zich dit snel eigen;
  • Beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Heeft affiniteit of ervaring met de zorg en het werken met zorgprofessionals waaronder huisartsen;
  • Is sociaal vaardig;

 

Wij bieden een zelfstandige, verantwoordelijke en afwisselende functie in een kleine organisatie met korte lijnen met betrokken collega’s. We gaan in beginsel een contract aan van 8 uur per week voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd waarop de CAO Huisartsenzorg van toepassing is. In de regio zijn meer samenwerkingsverbanden, waar Huisartsen Eemland momenteel een wijkondersteuner voor zoekt.

Wat is Huisartsen Eemland
Huisartsen Eemland is de regionale huisartsenorganisatie voor Eemland en omstreken. Het kantoor van Huisartsen Eemland bevindt zich in Amersfoort. Huisartsen Eemland ondersteunt huisartsen met o.a. zorgprogramma’s voor chronische zorg, ouderen en de GGZ. Zij ontwikkelen daarnaast samen met de huisartsen innovatieve producten die bijdragen aan goede patiëntenzorg en het werkplezier van de zorgprofessionals. Ook de huisartsenpost Amersfoort valt onder deze organisatie (zie www.huisartseneemland.nl voor meer informatie).

Sinds 2021 werkt Huisartsen Eemland in het kader van de O&I (Organisatie & Infrastructuur) aan de opbouw en het onderhoud van wijksamenwerkingsverbanden. De regio Eemland is verdeeld in 19 verschillende wijken. Binnen een wijk heeft de wijkcoördinator samen met de huisartscoördinator een aanjagende en trekkende rol op het vlak van verbetering van de eerstelijnszorg zorg binnen een wijksamenwerkingsverband. Zij zijn de verbindende factor tussen de 0e-, 1e– en 2e lijn in de wijk. Dit doen zij o.a. door professionals te faciliteren in het leren kennen van elkaar, samen te werken, hen in beweging te brengen en te ontzorgen.

Voor de algemene vacature van de wijkondersteuner voor de regio zie  www.huisartseneemland.nl/wijkondersteuner

Inschaling vindt plaats conform de FWHZ in schaal 5 (€ 2.333,00 tot € 3.224,00 per maand o.b.v. 38 uur) of 6 (€ 2.706,00 tot € 3.695,00 per maand o.b.v. 38 uur) afhankelijk van mate van senioriteit, kennis en ervaring.

Voor aanvullende informatie en/of jouw sollicitatiebrief met cv kun je mailen naar: info@eerstelijnszorgleusden.nl of info@heelkom.nl

De sluitingsdatum is 19 januari 2022. De gesprekken worden gepland vanaf 24 januari.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Publicatiedatum: 24-12-2021