Vacature: huisarts 3-4 dagen per week – Gezondheidscentrum de Heelkom – Achterveld
Welkom bij de Heelkom
In ons gezondheidscentrum is een enthousiast team van zorgverleners werkzaam. De samenwerking staat hoog in het vaandel, de onderlinge lijnen zijn kort.

Terug naar overzicht

Vacature: huisarts 3-4 dagen per week

In verband met het starten van een eigen praktijk door Dokter Sabine Hansen ontstaat er een vacature huisarts in Achterveld.

Huisarts gezocht per 1 juli 2023 voor Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Achterveld

Per 1 juli 2023 is er een vacature voor een huisarts beschikbaar. We zoeken een huisarts voor gemiddeld 3 tot 4 dagen per week met daarnaast diensten op de huisartsenpost in Amersfoort. Onze voorkeur gaat uit naar iemand die zich voor langere tijd wil committeren door middel van een vast dienstverband.

De praktijk

Huisartsenpraktijk Achterveld ‘de Heelkom’ is apotheekhoudend en maakt als maatschap onderdeel uit van Gezondheidscentrum ‘De Heelkom’, waarin zelfstandige beroepsbeoefenaars werkzaam zijn. De praktijk heeft een omvang van circa 3600 patiënten.

De werksfeer en de onderlinge verhoudingen binnen het praktijkteam zijn goed. Het team bestaat uit drie huisartsen, waarvan 2 praktijkhouders, 3 apothekersassistentes, 5 doktersassistentes, 2 praktijk-ondersteuners somatiek, praktijkondersteuners-GGZ, een praktijkmanager en een administratief medewerkster. Daarnaast is de praktijk opleidingspraktijk voor coassistenten en doktersassistentes.

 

De rol binnen Achterveld en het gezondheidscentrum

De filosofie van de praktijk gaat uit van zorg voor de patiënt van de wieg tot het graf binnen de context van een dorpsgemeenschap. De praktijk probeert dit te realiseren door een optimaal gebruik van automatisering, protocollering en moderne techniek. Ze vervult een voortrekkersrol binnen de samenwerking met de overige disciplines als fysiotherapie, wijkverpleging, psychologen, wmo-consulent, verloskundigen, consultatiebureau, diëtiste en logopediste.

Naast de reguliere huisartsenzorg vinden de volgende projecten en activiteiten binnen de praktijk plaats: reizigersgeneeskunde, echografie van abdomen, ecg-diagnostiek, spleetlamp onderzoek, kleine chirurgische ingrepen, plaatsing van IUD’s. De praktijk is gecontracteerd voor de modules polyfarmacie, stoppen met roken, ouderenzorg (o.a. gestructureerd in Verzorgingshuis Sint Joseph) en reizigersadvisering via het LCR

Ketenzorg verloopt via Huisartsen Eemland (DM, CVRM, COPD, GGZ en ouderenzorg). Binnen het wijksamenwerkingsverband Leusden en Achterveld heeft de praktijk een actieve rol in diverse projecten, zoals ADHD, POH-Jeugd, Gezond Slapen, positieve gezondheid, alcohol- en drugspreventie, digivaardig in de zorg en café doodgewoon.

Apotheekhoudend

Huisartsenpraktijk de Heelkom is 1 van de 400 apotheekhoudende huisartsenpraktijk in Nederland. Als apotheekhoudende huisartsenpraktijk is er naast de huisartsenpraktijk ook een volwaardige apotheek. Deze combinatie heeft veel voordelen voor de patiënten; de huisarts kent hun medische én hun farmaceutische dossier, wat leidt tot een goede kwaliteit van zorg en medicatieveiligheid. Het is gemakkelijk voor de patiënten, omdat zij voorgeschreven medicijnen meteen kunnen meenemen na bezoek aan de praktijk.

 

We bieden:

 • Een goed georganiseerde DEKRA-gecertificeerde praktijk en apotheek, met ondersteuning van een praktijkmanager
 • Een dynamische werkplek met betrokken collega’s en multidisciplinaire samenwerking.
 • Vakinhoudelijk een veelzijdige baan met mogelijkheden tot specialisatie op deelgebieden.
 • Een werkkring binnen een populatie die deels bestaat uit een van oudsher agrarische katholieke gemeenschap uitgebreid met hoger opgeleide forenzen. Het aantal ouderen is relatief groot.
 • Een aangenaam gebouw met goede voorzieningen om in te werken.
 • Een werkplek in het midden van het land op 10 minuten afstand van Amersfoort en Barneveld, 30 minuten vanaf Utrecht en 45 minuten vanaf Amsterdam.
 • De werkdagen zijn in overleg met enige voorkeur voor maandag, woensdag en vrijdag.

We vragen:

 • Vakinhoudelijk bekwame huisarts die volgens de reguliere geneeskunde en de NHG-standaarden werkt.
 • Ervaring met promedico VDF is een pre, maar geen vereiste.
 • Bereidheid om zich voor langere termijn voor de praktijk in te zetten.
 • Betrokkenheid bij de dorpsgemeenschap en gezinsgeneeskunde.
 • Interesse en bekwaamheid om duurzame contacten op te kunnen bouwen met de patiënten.
 • Goede intercollegiale communicatieve vaardigheden en interesse in samenwerking met (paramedische) collega’s.
 • Interesse om zich in enkele genoemde aandachtsgebieden te ontwikkelen om zo de brede zorg die de praktijk aanbiedt te kunnen handhaven.
 • Belangstelling voor de apotheek en de extra dynamiek die dit met zich meebrengt.
 • Bereidheid tot meedenken in protocollering, gestructureerde samenwerking en verbeteren van de kwaliteit van de zorg.

Interesse?

Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u contact opnemen met Willem Koch via 0342-452588.

Reacties ontvangen we graag per mail vóór vrijdag 17 februari t.a.v. Ronald van Wijk, praktijkmanager, via huisartsen@heelkom.nl.

Publicatiedatum: 31-01-2023