Actie Huisartsen 1 juli 2022 – Gezondheidscentrum de Heelkom – Achterveld
Welkom bij de Heelkom
In ons gezondheidscentrum is een enthousiast team van zorgverleners werkzaam. De samenwerking staat hoog in het vaandel, de onderlinge lijnen zijn kort.

Terug naar overzicht

Actie Huisartsen 1 juli 2022

In de week van 27 juni tot en met 1 juli 2022 wordt er een week vol huisartsengeluid georganiseerd. Huisartsen willen minister, politiek en zorgverzekeraars zoveel mogelijk huisartsenverhalen laten horen en in Achterveld doen wij hieraan mee. In de middag van 1 juli reizen wij met een afvaardiging af naar Den Haag om te staken op het Malieveld.

Om deze reden zullen wij op vrijdagmiddag 1 juli samen met andere huisartsenpraktijken in Leusden een spoedspreekuur draaien.  Vanaf 12:00 uur is er alleen een spoedspreekuur bij de arts en de telefoon van de assistente heeft de spoedfunctie aan staan. Vragen die niet onder spoedzorg vallen worden die middag niet beantwoord.

 

Waarom vinden wij dit als Huisartsen in Achterveld belangrijk?

We moeten door de zure appel heen bijten om er ook in de toekomst voor u te zijn! Door de ouder wordende bevolking, de wachtlijsten elders in de zorg en de personele krapte die ook wij ervaren, moeten we keuzes maken.

Wij willen er namelijk graag voor u zijn en blijven, zodat we kunnen doen waar we goed in zijn: medische huisartsenzorg bieden in het mooie Achterveld, door alle generaties heen.

Het is een tijd van krapte, dus luxe geneeskunde kunnen we niet verlenen. Soms moeten we daarom NEE zeggen, omdat sommige vragen niet in de medische huisartsenzorg thuishoort of omdat een andere behandelaar dat had moeten regelen. Zodat we JA kunnen zeggen tegen goede huisartsenzorg. En JA tegen preventie, want zoals iedereen weet: an apple a day keeps the doctor away!

Publicatiedatum: 21-06-2022