Reizigersadvies – Gezondheidscentrum de Heelkom – Achterveld
Welkom bij de Heelkom
In ons gezondheidscentrum is een enthousiast team van zorgverleners werkzaam. De samenwerking staat hoog in het vaandel, de onderlinge lijnen zijn kort.

Reizigersadvies

Reizigersadvisering en vaccinatie

Bij Huisartsenpraktijk Achterveld kunt u terecht voor advies over tropische ziekten, optimale bescherming tegen bijv. malaria en andere exotische aandoeningen maar ook voor preventie.

We helpen u om gezond op reis of vakantie te gaan. Daarvoor hebben we alle kennis en materialen in huis. Daarnaast hebben we verstand van uw medische achtergrond. Als arts kunnen we u met alle nodige zorg behandelen, mocht er tijdens uw reis of vakantie toch iets gebeurd zijn. Huisartsenpraktijk Achterveld is tevens erkend als vaccinatiecentrum tegen Gele Koorts. Bij ons zijn ook geïmpregneerde klamboes, verbandtrommels en antimuggenmiddelen verkrijgbaar.

Om u een passend advies te geven kunt u aan de balie een reizigersformulier halen of digitaal invullen (zie reizigersformulier).

Voorbereiding en afspraak

Binnen een week neemt Astrid van den Brink (doktersassistente, gespecialiseerd in reizigersadvisering) of een collega doktersassistente contact met u op voor een adviesgesprek. Indien uw aanvraag spoed heeft, kunt u eventueel eerder contact opnemen met de praktijk via telefoonnummer is 0342-452588.
Aan de hand van dit gesprek stelt uw huisarts het advies op. Aansluitend verzorgen we daarna de daadwerkelijke vaccinatie en/of verstrekking van geneesmiddelen.

Kosten

Aan de advisering en vaccinaties zijn kosten verbonden. Een overzicht van de kosten treft u hier aan.  Ook wanneer u alleen een advies vraagt, maar geen vaccinatie nodig is of u haalt die elders, worden er kosten in rekening gebracht.  Diverse ziektekostenverzekeringen vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk, informeer hiernaar bij uw eigen verzekeraar.