Brochures/informatie – Gezondheidscentrum de Heelkom – Achterveld
Welkom bij de Heelkom
In ons gezondheidscentrum is een enthousiast team van zorgverleners werkzaam. De samenwerking staat hoog in het vaandel, de onderlinge lijnen zijn kort.

Brochures/informatie

Hier vindt u meer informatie over de volgende onderwerpen:

Gezondheidscentrum De Heelkom

Welkom in ons Gezondheidscentrum, u vindt hier een breed scala aan zorgaanbieders.
algemene folder gezondheidscentrum

Diabetes Mellitus

Diabetes Mellitus (kortweg diabetes) is een stoornis waarbij de hoeveelheid suiker in uw bloed te hoog is; men spreekt ook wel van suikerziekte.
https://huisartseneemland.nl/mijn-gezondheid/diabetes

COPD

‘Chronic Obstructive Pulmonary Disease’ ; een ziekte waarbij de luchtwegen minder elastisch zijn en de longen steeds minder goed werken. Dit leidt tot chronische en toenemende klachten van hoesten, slijm opgeven en kortademigheid. Vroeger heette dit chronische bronchitis en longemfyseem.
https://huisartseneemland.nl/mijn-gezondheid/copd

CVRM

CVRM staat voor cardiovasculair risicomanagement. CVRM is onderzoek naar en behandeling/follow-up van risicofactoren voor hart- en vaatziekten (HVZ). Bij HVZ moet u denken aan een hartinfarct, pijn op de borst, hartfalen, herseninfarct/TIA, aneurysma van de grote lichaamsslagader (aorta) en perifeer arterieel vaatlijden (etalagebenen). Behandeling van risicofactoren kan bestaan uit leefstijladviezen en/of medicatie.
https://huisartseneemland.nl/mijn-gezondheid/cvrm

Incontinentie

Incontinentie
Ongewild verlies van urine of ontlasting door een tekort aan spierkracht, een onvoldoende bestuurbaarheid van de bekkenbodemspieren of een teveel aan spierspanning in de bekkenbodem.

Herhaalservice

Herhaalservice
In de apotheek van De Heelkom kunt u gebruik maken van de herhaalservice. De herhaalservice is een nieuwe dienst om u snel en eenvoudig van uw herhaalrecepten en medicijnen te voorzien. De herhaalservice wordt alleen in overleg met u als patiënt opgestart.

Valpreventie

U staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar een groot aantal ongevallen gebeurt  in en om uw eigen woning. Een val van de trap, struikelen over een mat of uitglijden op een gladde vloer komt vaker voor dan u denkt. Vallen kan vervelende gevolgen hebben en de kwaliteit van leven verminderen. Het is daarom erg belangrijk om valpartijen zo veel mogelijk te voorkomen. Dit is valpreventie. Valpreventie is veilig handelen en ‘gevaarlijke’ situaties in en om uw huis aanpakken. Lees hier verder.

Vitamine D advies

Sommige mensen krijgen onvoldoende vitamine D binnen. Dat concludeert de Gezondheidsraad in het advies ‘Naar een toereikende inname van vitamine D’. Deze vitamine is goed voor de botten. Voor het behoud van sterke botten adviseert het Voedingscentrum gevarieerd te eten en veel te bewegen. Voor een aantal groepen is het aan te raden een vitamine D supplement te nemen.
Vitamine D advies.