Algemeen – Gezondheidscentrum de Heelkom – Achterveld
Header afbeelding
Gezondheidscentrum de Heelkom
Walter van Amersfoortstraat 36 3791 AR
Achterveld

Algemeen

Informatie over

Meldpunt discriminatie

Discriminatie is bij wet verboden. Iedereen moet in gelijke gevallen gelijk behandeld worden. Discriminatie kan betrekking hebben op:
– ras
– godsdienst
– nationaliteit
– levensovertuiging
– seksuele geaardheid
– geslacht
– burgerlijke staat
– leeftijd
– handicap of chronische ziekte
– politieke gezindheid

Art.1 Midden Nederland (Art.1 MN) is het expertisecentrum voor gelijke behandeling en tegen discriminatie voor inwoners van alle gemeenten van de provincie Utrecht. Art1 Midden Nederland helpt en ondersteunt u bij de afhandeling van uw klacht. Uw melding wordt vertrouwelijk behandeld en deze service is gratis.

Info https://www.art1middennederland.nl.


AED Automatische Externe Defibrillator

Klik hier voor de website van de EHBO vereniging en de kaart met gegevens van de AED bedieners.
In geval van hartstilstand (bijvoorbeeld bij een hartinfarct) kan dit apparaat een belangrijke aanvulling zijn op de reanimatiehandelingen.

Het is de bedoeling dat iedereen die kan reanimeren zich aan sluit bij Hartslag.nu. Bel voordat je de reanimatie start altijd naar 112 en zeg dat het om een reanimatie gaat. Drie personen die aangesloten zijn bij Hartslag.nu en het dichtst bij de AED zijn, krijgen een melding met daarbij de code van de AED. Drie andere personen worden al naar het slachtoffer gestuurd om te reanimeren.

In Achterveld zijn er meerdere AED’s geplaatst (o.a. Huize St.Joseph, Gezondheidscentrum de Heelkom en Cafetaria de Arkel). Er is in het dorp huis aan huis een kaart verspreid waarop is aangegeven waar deze zijn opgesteld. Hierop staan vermeld de telefoonnummers van eerste hulpverleners in de buurt. De eerste hulpverleners hebben altijd toegang tot de AED’s.  Dit geldt eveneens voor Stoutenburg (Bakkerij Kletersteeg en Van Ravenhorst Wonen).